Αυγόφετες με μαρμελάδα κεράσι

by sidagi.gr
413 προβολές

Υλικά:

Για 4 άτομα

Για τις αυγόφετες
2 μικρές φρατζόλες ψωμί σε φέτες
3 κούπες γάλα καυτό
4 αυγά χτυπημένα
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Κανέλα

Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
Λίγος χυμός ενός λεμονιού

Για τη μαρμελάδα κεράσι
1 κιλό μαύρα κεράσια
1 κιλό ζάχαρη με πηκτίνη
Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
ηλιέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Κλασική συνταγή γαλλικού πρωινού για να συνοδέψετε το αγαπήμενο σας ρόφημα

Για τις αυγόφετες
Μουσκεύουμε καλά τις φέτες μέσα στο γάλα και τις περνάμε στο χτυπημένο αυγό.

Τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές και τις σερβίρουμε ζεστές πασπαλισμένες με κανέλα και περιχυμένες με σιρόπι που θα φτιάξουμε βράζοντας 2 κούπες ζάχαρη και 2 κούπες νερό με λίγο λεμόνι για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Για τη μαρμελάδα κεράσι
Πλένετε τα κεράσια, βγάλτε το κουκούτσι τους και κόψτε τα στη μέση.

Βάζετε όλα τα υλικά σε μια βαθιά κατσαρόλα, ανακατέψτε τα και αφήστε τα σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για περίπου 20 λεπτά.
 

Ανεβάστε λίγο τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα κεράσια.

Ανεβάστε τη φωτιά και αφήστε τα να βράσουν για άλλα 5 λεπτά περίπου (η ειδική ζάχαρη με την πηκτίνη χρειάζεται λίγη ώρα βράσιμο). Κατεβάστε από τη φωτιά και κάντε το τεστ του κρύου πιάτου.

Αφήστε τη να κρυώσει λίγο και βάλτε τη σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.

Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα