Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ασουρές

Ασουρές



Υλικά

Μισό κιλό σιτάρι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
Μισό φλιτζάνι αλεύρι
Σταφίδες
Αποξηραμένα σύκα
Κανέλα
Κύμινι
Χοντροκομμένο καρύδι
Σουσάμι


 

Εκτέλεση

Μια λεπτή κρέμα με βάση το ζουμί του σιταριού!

 

Πλένουμε μισό κιλό σιτάρι και το βράζουμε με μπόλικο νερό γι αμία ώρα. Όταν βράσει ρίχνουμε μέσα 2-3 φλιτζάνια ζάχαρη, σταφίδες και αποξηραμένα σύκα.

 

Καβουρντίζουμε μισό φλιτζάνι αλεύρι, διαλύουμε το αλεύρι μέσα σε λίγο κρύο νερό και κατόπιν ρίχνουμε το χυλό αυτό μέσα στο σιτάρι που σιγοβράζει ανακατεύοντάς το συνεχώς.

 

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με χονδροκομμένο καρύδι, κανέλα, κύμινο και καβουρντισμένο κοπανισμένο σουσάμι.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
3

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.3
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά