Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Cumble με μήλα και παγωτό καραμέλα Carte D’ Or

Cumble με μήλα και παγωτό καραμέλα Carte D’ Or



Υλικά

Για 4 μερίδες

Για τη γέμιση
2 1/2 έως 3 κιλά μήλα (περίπου 5 μεγάλα) καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τζίντζερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλάκια του γλυκού καλαμποκάλευρο

Για την επικάλυψη
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
4 κ. σούπας βούτυρο
1/4 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

Για το σερβίρισμα
400 ml παγωτό Carte D’Or καραμέλα από το τετράγευστο La Gelateria 1,8 lt (muffin,σοκολάτα, βανίλια ,καραμέλα)


 


 

Εκτέλεση

Για  τη γέμιση
Βάζετε τα μήλα κομμένα σε φέτες, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, βανίλια, και το καλαμποκάλευρο σε μια κατσαρόλα.
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα πυρέξ και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Για την επικάλυψη
Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ανακατέψτε τη ζύμη με ένα μπλέντερ ζύμης ή πιρούνι (ή ακόμα και τα δάχτυλά σας) μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χονδροειδή ψίχουλα.

Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να ανακατέψετε το αυγό και το γάλα μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Με μεγάλες κουταλιές, ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα μήλα. Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι το μείγμα  να ροδίσει. Σερβίρετε με παγωτό Carte D’Or καραμέλα από το τετράγευστο La Gelateria 1,8 lt (muffin,σοκολάτα, βανίλια ,καραμέλα).


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά