Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Τηγανιτές μελιτζάνες με σως teriyaki

Τηγανιτές μελιτζάνες με σως teriyaki



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τις μελιτζάνες
Αλάτι - πιπέρι
1 ποτήρι λάδι
1 κιλό μελιτζάνες
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι

Για τη σως teriyaki
Υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού ποτό σάκε (γιαπονέζικο ποτό που γίνεται από το ρύζι)
1 φλιτζάνι τσαγιού σόγια σως
1/2  φλιτζάνι τσαγιού mirin (γλυκό γιαπωνέζικο κρασί)
3 κουταλιές σούπας τριμμένο τζίντζερ (φρέσκο ή σκόνη)
1/4  φλιτζανιού καστανή ζάχαρη


 

Εκτέλεση

Για τις μελιτζάνες
Με άφθονο νερό πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες ή σε κύβους.
Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για μια ώρα περίπου να ξεπικρίσουν.

Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά.
Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε σε δυνατή εστία με καφτό λάδι για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Για τη σως teriyaki
Βάζετε όλα τα υλικά σε τηγάνι και το τοποθετήστε σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το απομακρύνετε από τη φωτιά και σερβίρετε ή μαρινάρετε το κρέας ή το ψάρι σας.

Είναι ιδανικό για μαρινάρισμα κρέατος κοτόπουλο ή χοιρινό ή φιλέτο σολομού.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά