Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πατάτες ντοφινουάζ από τη Γαλλία

Πατάτες ντοφινουάζ από τη Γαλλία



Υλικά

2 κιλά πατάτες
2 κούπες κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
1 σκελίδα σκόρδο
80 γραμμάρια βούτυρο
Μισό κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Άσπρο πιπέρι
 


 

Εκτέλεση

Παριζιάνικη νοστιμιά!

 

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις πατάτες για να τις βράσουμε ελαφρά για 5 λεπτά. Κόβουμε στη μέση το σκόρδο και τρίβουμε το ταψί που θα ψήσουμε τις πατάτες. Βουτυρώνουμε την βάση και τα τοιχώματα με το βούτυρο.

 


Ανακατεύουμε την κρέμα με το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο. Στρώνουμε στο ταψί μια στρώση πατάτες και από πάνω βάζουμε κρέμα και πασπαλίζουμε με τυρί. Αυτό το κάνουμε για 2-3 στρώσεις.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μία περίπου ώρα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4
(9 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά