Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Παέγια θαλασσινών

Παέγια θαλασσινών



Υλικά

4 μύδια με το κέλυφος

4 μεγάλες γαρίδες

4 καραβίδες

2  ντομάτες κομμένες σε κυβάκια

1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φετούλες

2 κούπες μακρύκοκκο ρύζι

4 κούπες ζωμός λαχανικών

1 τσίλι

Λίγο σαφράν

Ελαιόλαδο


 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα θαλασσινά μας σε δύο κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι το κέλυφός τους να αλλάξει χρώμα και να ανοίξουν τα όστρακα. Τα αφήνουμε σε μία πιατέλκαι με το ίδιο λάδι σοτάρουμε το σκόρδο, την πιπεριά και το τσίλι, προσθέτουμε και τις ντομάτες και σιγοβράζουμε ώσπου να γίνει η σάλτσα.

 

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σοτάρουμε σε δύο κουταλιές ελαιόλαδο το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ασπρίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα και αμέσως το ζωμό, που πρέπει να είναι ζεστός.

 

Μόλις σταματήσει να κοχλάζει το φαγητό, προσθέτουμε το σαφράν, ανακατεύουμε και τοποθετούμε τα θαλασσινά πάνω στο ρύζι. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
4

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.8
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά