Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Osso Bucco με σοκολάτα

Osso Bucco με σοκολάτα



Υλικά

4 κομμάτια μοσχαρίσιο κότσι
3 κουταλιές της σούπας μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Μισό φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά καυτερή πράσινη ψιλοκομμένη
1 καρότο κομμένο σε φέτες
5 σκελίδες σκόρδο
2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
1 πελτές ντομάτα
Μισό κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
2 κουταλάκια του γλυκού κακάο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
 


 

Εκτέλεση

Ιταλική συνταγή για μοσχάρι με κόκκαλο!

 

Σοτάρουμε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Όταν το κρέας πάρει χρώμα, το βγάζουμε έξω και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και το σκόρδο για περίπου 10 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε ώστε να μείνει μισό από το υγρό μας.


Βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το κρέας, τα λαχανικά, το ζωμό, τα μπαχαρικά, τα αρωματικά και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά. Μετά από 90 λεπτά, αφαιρούμε το κρέας και τη δάφνη και προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει. Ξαναβάζουμε μέσα το κρέας και αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 145 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
4

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά