Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μπρέτσελ από τη Γερμανία

μπρέτσελ από τη Γερμανία



Υλικά

150 γραμμάρια ζεστό νερό
1 αυγό χτυπημένο
½ φακελάκι μαγιά
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
200 γραμμάρια αλέύρι
Αλάτι χοντρό
 


 

Εκτέλεση

Διαλύουμε ½ φακελάκι μαγιά στο νερό. Βάζουμε στο μπολ 200 γραμμάρια αλέυρι, ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και το αλάτι και ζυμώνουμε.


Αφήνουμε λίγη ώρα τη ζύμη για να φουσκώσει. Την πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε να φτιάξουμε τα μπρέτσελ. Αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με το αλάτι.


Είναι στη διακριτική μας ευχέρεια πόσο αλάτι θα βάλουμε ανάλογα με το πόσο αλμυρά θέλουμε να βγουν τα μπρέτσελ.


Προθερμαίνουμε το φούρνο και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4.1
(16 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά