Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Kushari, το εθνικό πιάτο της Αιγύπτου

Kushari, το εθνικό πιάτο της Αιγύπτου



Υλικά

1 φλιτζάνι φακές βρασμένες
1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
1 φλιτζάνι κοφτό μακαρονάκι βρασμένο
2 ντομάτες πολτοποιημένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ξίδι
2 κουταλάκια ζάχαρη
Μισό κουταλάκι κανέλα τριμμένη
1/4 του κουταλιού του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
Αλάτι


 

Εκτέλεση

Συνδυασμός από ρύζι, ζυμαρικά και φακές!

 

Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το ρύζι και τις φακές. Χτυπάμε με ένα πιρούνι το ξίδι μαζί με το πολτοποιημένο σκόρδο και περιχύνουμε. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μια μικρή κατσαρόλα και μόλις ροδίσουν, ρίχνουμε τις ντομάτες, το νερό, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Ριχνουμε το καυτό μείγμα μέσα στην πιατέλα με τα υπόλοιπα υλικά.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
3

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.2
(6 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά