Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ιταλικό ριζότο λεμονιού

Ιταλικό ριζότο λεμονιού



Υλικά

1 πακέτο ρύζι αρμπόριο
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμόνι
1 κρεμμύδι
8 ποτήρια ζωμό κότας
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
Μισό φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
1/3 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
Πιπέρι
 


 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το ρύζι σε μέτρια φωτιά. Όταν ροδίσει σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέχρι να πιει τα υγρά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό κότας σιγά σιγά χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σβήνουμε την φωτιά. Προσθέτουμε το πιπέρι από πάνω.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά