Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Φοκάτσια από την Ιταλία

Φοκάτσια από την Ιταλία



Υλικά

5 ½ κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις
43 γραμμάρια νωπή μαγιά
2 κούπες χλιαρό νερό
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας κοφτή ζάχαρη
1/4 κούπας ελαιόλαδο

4 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας
3 φέτες μπέικον κομμένες σε μαγάλα τετράγωνα  κομμάτια
2 φέτες ζαμπόν κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια
τυρί γκούντα τριμμένο

 


 

Εκτέλεση

Αρχικά,θα χρησιμοποιήσουμε το μίξερ.



Βάζουμε στο μπολ του μίξερ 5 ½ κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις, θρυμματίζουμε τη μαγιά και την προσθέτουμε.



Ανακτεύουμε τη μαγιά με το αλεύρι.



Αμέσως μετά ανοίγουμε μια μικρή λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι.
 


Ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή και ελαστική ζύμη.
 


Αν δούμε ότι χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλέυρι ακόμα.



Τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες περίπου, ώστε να διπλασιαστεί.
 


Στο χρονικό αυτό σημείο,πατάμε τη ζύμη και τη ζτμώνουμε άλλα 5 λεπτά.
 


Αφού αλείψουμε με λάδι ένα ταψί απλώνουμε μέσα σε αυτό τη ζύμη.



Τη ζύμη αυτή θα την αφήσουμε επίσης σκεπασμένη για 30 λεπτά ώστε να πάρει όγκο.
 


Τότε, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε το μισό από το τυρί.



Στρώνουμε τις φέτες ζαμπόν και μπέικον και τελειώνουμε δημιουργώντας μια στρώση με το υπόλοιπο τυρί γκούντα.
 


Προθερμαίνουμε το φούρνο.
 


Βάζουμε τη ζύμη να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.


Τα τελευταία 15 χαμηλώνουμε τη φωτιά ή καλύπτουμε από πάνω με αλουμινόχαρτο.


 


 


 


 


Βαθμός δυσκολίας:
4

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.3
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά