Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Dillkott από τη Σουηδία

Dillkott από τη Σουηδία



Υλικά

2 ½ κιλά μοσχάρι σπάλα ή καπάκι με τα κόκκαλα
1 λίτρο νερό
1 καρότο χοντροκομμένο
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 φύλλα σέλινο χοντροκομμένα
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φύλλο δάφνη
2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
1 κρεμμύδι μέτριο χοντροκομμένο
1 κλωνάρι θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 μάτσο άνηθο
1 αυγό ( θα χρειαστούμε τον κρόκο του)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για 4 άτομα.

 


 

Εκτέλεση

Μια συνταγή για βραστό μοσχάρι...



Πλένουμε το κρέας για να καθαρίσει και να φύγουν τα αίματα.


Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά, για τον άνηθο προσέχουμε να κόψουμε σε χοντά κομμάτια τα κοτσάνια τα οποία θα βράσουν μαζί με το κρέας.


Κρατάμε τα φύλλα και τα ψιλοκόβουμε για να τα προσθέσουμε στο σερβίρισμα.


Στη συνέχεια  κόβουμε το μοσχάρι σε κύβους 2 εκατοστών, ξεχωρίζοντάς το από τα κόκκαλα.


Το τοποθετούμε σε γάστρα ή κατσαρόλα μαζί με τα κόκκαλα.


Ρίχνουμε μέσα στη γάστρα ή στην κατσαρόλα το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο, τη δάφνη, το θυμάρι και τα κλωνάρια άνηθο.


Σκεπάζουμε το κρέας με νερό και το βάζουμε να βράσει.


Μόλις δούμε ότι αρχίζει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά ή περισσότερο μέχρι να μαλακώσει.


Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα, αφαιρούμε το κρέας και τα κόκκαλα από το ζουμί.


Ξεχωρίζουμε και πετάμε τα κόκκαλα.


Περνάμε το ζουμί από σουρωτήρι.


Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο και το λιώνουμε.


Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα.


Καθώς ανακατεύουμε, προσθέτουμε σταδιακά το ζουμί, μέχρι να δέσουν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια λευκή σάλτσα.


Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αν χρειάζεται, λίγο ζουμί.


Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 4-5 λεπτά.


Προσθέτουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.


Στη συνέχεια βάζουμε το κρέας μέσα στη σάλτσα και περιμένουμε να πάρει βράση.


Μόλις αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα άνηθου που έχουμε κρατήσει.


Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.


 


 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 55 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά