Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Γεμιστά κανελόνια με λαχανικά, μπεσαμέλ και Βιτάμ Culinesse

Γεμιστά κανελόνια με λαχανικά, μπεσαμέλ και Βιτάμ Culinesse



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα κανελόνια
6-8 φύλλα κρέπας (Δείτε τη συνταγή του Βιτάμ “Κρέπα με τυριά, αλλαντικά και Βιτάμ Culinesse”)

Για την μπεσαμέλ
150 ml Βιτάμ Culinesse
250-300 γραμμάρια αλεύρι
1 λίτρο γάλα
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 αυγά
Ανάλογο αλάτι, πιπέρι
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Για τη γέμιση
80 ML Βιτάμ Culinesse
½  κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
½  κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μικρά ζάρια
½  μελιτζάνα κομμένη σε μικρά ζάρια
½  πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μικρά ζάρια
½  πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά ζάρια
1 κολοκυθάκι, κομμένο σε μικρά ζάρια
80 γραμμάρια Pummaro ψιλοκομμένο τοματάκι
3 μανιτάρια κομμένα σε μικρά ζάρια
Μισό ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί.
1 κουτ. γλυκού πέστο βασιλικού
Ανάλογο αλάτι και πιπέρι
100 γραμμάρια Μοτσαρέλα κομμένη σε μικρούς κύβους
100 γραμμάρια Τυρί γκούντα τριμμένο


 

Εκτέλεση

Για την μπεσαμέλ
Θερμαίνουμε καλά το Βιτάμ Culinesse σε ένα σκεύος. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο Βιτάμ Culinesse ακόμα.
Ψήνουμε καλά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Όταν το μείγμα δέσει, αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και ανακατεύουμε καλά με ένα ραβδομπλέντερ. Συμπληρώνουμε με το μοσχοκάρυδο και τα αυγά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την παρμεζάνα και λίγο Βιτάμ Culinesse ακόμα. Ανακατεύουμε ξανά με το ραβδομπλέντερ μας. Όταν τα υλικά ομογενοποιηθούν εντελώς, η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη. Εάν είναι πολύ σφικτή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο γάλα ακόμη.

Για τη γέμιση
Σε ένα μέτριο σκεύος ρίχνουμε Βιτάμ Culinesse και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά. Κατόπιν προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σβήνουμε με το λευκό ξηρό κρασί και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πέστο βασιλικού και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου δέσουν τα υλικά και η σάλτσα τους. Συμπληρώνουμε μέσα στα λαχανικά τη μοτσαρέλα και 75 γραμμάρια περίπου τριμμένο γκουντα και ανακατεύουμε ελαφρά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Για την συναρμολόγηση
Αλείφουμε καλά ένα αντικολλητικό ταψί με Βιτάμ Culinesse
Κατόπιν ανοίγουμε ένα φύλλο κρέπας στον πάγκο και το γεμίζουμε με ανάλογη ποσότητα από τα λαχανικά. Κλείνουμε την κρέπα «ρολάροντας» την και διπλώνοντας τις άκρες, δημιουργώντας ένα κανελόνι.
Τοποθετούμε το κανελόνι στο ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω. Συνεχίζουμε και με τις υπόλοιπες κρέπες μέχρι να γεμίσουμε το ταψί με κανελόνια.

Ρίχνουμε πάνω από τα κανελόνια τα υλικά της γέμισης που μας έχουν περισσέψει. Απλώνουμε από πάνω τους τη σάλτσα μπεσαμέλ.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο γκούντα που μας έχει περισσέψει (25γρ περίπου) και ψήνουμε στους 180οC για 25 λεπτά.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά