Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πως να φτιάξετε παγωτό με σακούλες τροφίμων

See video

Αποχαιρετίστε την παγωτομηχανή και πιάστε τις σακούλες!

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

200 γραμμάρια γάλα με λιπαρά
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35%
100 γραμμάρια ζάχαρη
Αρκετό αλάτι
Αρκετό νερό
3 σακούλες τροφίμων που κλείνουν αεροστεγώς


Εκτέλεση:

Πρώτα απ' όλα ρίχνουμε το αλάτι μαζί με το νερό στις 2 πρώτες σακούλες και τις βάζουμε στη κατάψυξη για αρκετή ώρα μέχρι να παγώσουν τελείως, καλό είναι αυτή τη διαδικασία να την κάνουμε μια μέρα πριν φτιάξουμε το παγωτό που θέλουμε.

Στη συνέχεια στην σακούλα που απομένει ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα και τη ζάχαρη και κλείνουμε τη σακούλα καλά.

Βγάζουμε από  την κατάψυξη τις 2 παγωμένες σακούλες με πάγο και βάζουμε τη μία πάνω από τη σακούλα παγωτού και την δεύτερη από κάτω (κάτι σαν σάντουιτς φανταστείτε) ξανά τοποθετούμε στη κατάψυξη και το παγωτό θα είναι έτοιμα σε 25 λεπτά με απαλή και αφράτη υφή. Αν θέλετε να βγει πιο σκληρό το μείγμα αυξάνετε την ώρα αναμονής στην κατάψυξη.