Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μπισκότα σοκολάτας με τσίλι

See video

Γευστικά και εύκολα μπισκοτάκια που θα ξετρελαθούν οι μικροί μας φίλοι

Για 4-6 άτομα

Υλικά
1/2 φλιτζάνι κορινθιακής σταφίδας
2 κουταλιές καλούα
56 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα
112 γραμμάρια άγλυκη σοκολάτα
3 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/4 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/8 κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 κούπας ζάχαρη
2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας



Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τις σταφίδες, το καλούα και αφήνετε να σιγοβράζει για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει λίγο. Κατόπιν κλείνετε την εστία.
Και σε άλλο κατσαρολάκι ρίχνετε το βούτυρο, και τις πλάκες σοκολάτας άγλυκης και γλυκόπικρης σοκολάτας και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ενωθεί με το βούτυρο.


Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το 1/2 φλιτζάνι αλεύρι, το 1/4 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ, το 1/4 ,1 κουταλάκι αλάτι, το 1/8 κουταλάκι κανέλα, το 1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, το 1/8 κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν και ανακατεύετε ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά.

Σε άλλο σκεύος ρίχνετε τα ¾ της κούπας ζάχαρης, τα 2 αυγά και ανακατεύετε για λίγα λεπτά μέχρι να πάει ένα απαλό χρώμα το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε. Κατόπιν ρίχνουμε και το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει πηχτός χηλός.

Δεν θα γίνει ζυμάρι (δεν θέλουμε να γίνει σαν ζυμάρι). Αφού ενωθούν τα υλικά ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίζουμε το ανάδεμα.
Για να έχουν ομοιόμορφο σχήμα τα μπισκότα μας προτιμήστε μια κουτάλα σερβιρίσματος παγωτού.

Παίρνουμε μια – μια κουταλιά και την βάζουμε σε ένα ταψί με στρωμένη σιλικόνη ή λαδόκολλα.  Ψήνουμε για 12 λεπτά στους 175 βαθμούς Κελσίου (350 Φαρενάιτ) με αντιστάσεις πάνω – κάτω.

Απαιτούμενος χρόνος: 12 λεπτά