Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κρεμώδη φοντάν σοκολάτας

See video

Φτιάξτε απίστευτα εύκολα και γρήγορα φοντάν σοκολάτας αντίστοιχου ζαχαροπλαστείου

Υλικά:

Για 4-6 άτομα


2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
2/3 φλιτζανιού γάλα εβαπορέ
1-1/2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια  μικροσκοπικά marshmallows εμπορίου
1 1/2 φλιτζάνια κομματάκια σοκολάτας 55 % κακάο
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένα καρύδια πεκάν  προαιρετικά

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το γάλα εβαπορέ, το αλάτι και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας, μετά τα 5 λεπτά μεγαλώνουμε τη φωτιά σε ψηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας, ρίχνουμε τη βανίλια, τη σπασμένη σοκολάτα και τα marshmallows ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Παίρνουμε ένα τετράγωνο πυρέξ και βάζουμε μια μεμβράνη στο πάτο, ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας και το αφήνουμε να σταθεί για πέντε λεπτά. Έπειτα καλύπτουμε με μια μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή ακόμα καλύτερο όλο το βράδυ.

Αφού είναι έτοιμο και στερεό το μείγμα, το βγάζουμε από το ψυγείο και το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά. Το κόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι αφού πρώτα το έχουμε περάσει από ζεστή βρεγμένη πετσέτα, το κόβουμε σε 12 τετραγωνισμένα κομμάτια και είναι έτοιμο.