Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ισπανικά ντόνατς (Churros)

See video

Φτιάξτε με απλά υλικά Ισπανικά ντόνατς για το πρωινό σας! Δείτε το βίντεο!
Υλικά :

Για τα churros
1 φλιτζάνι νερό
2 1/2 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 λίτρα ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για τη σως σοκολάτας
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
Μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
50 γραμ. βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μέλι



Εκτέλεση :

Για τα churros
Ζεσταίνουμε την εστία σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το νερό, 2 1/2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο. Αφήνετε να βράσει μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι μέχρι και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει μια απαλή και λεία ζύμη. Πριν τηγανίσετε αφήστε 15 λεπτά τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει λίγο.

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο για το τηγάνισμα σε βαθιά κατσαρόλα μέχρι να φτάσει  τους 190 βαθμούς Κελσίου. Μεταφέρετε τη ζύμη σε κορνέ με αστερωτή μύτη και πιέζετε το μείγμα μέχρι να βγάλει ράβδους 5-7 εκ. Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μετά τα μεταφέρετε στο μείγμα ζάχαρης κανέλας.

Σερβίρετε με σως σοκολάτας.

Για τη σως σοκολάτας
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για 5 λεπτά ώσπου να λιώσουν και να προκύψει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.

Πηγή : allrecipes.com